Gitaarles

Aan de hand van een gemakkelijke methode leer je spelenderwijs gitaar spelen. Het accent van de lessen ligt op het “met gevoel” de gitaar bespelen. Plezier hebben is een basisvoorwaarde voor het maken van muziek bij Ben Rots Gitaarles. Op deze manier voorkom je dat je na verloop van tijd je gitaar radicaal aan de kant gooit, omdat je er genoeg van hebt.

Vaak is een kwartier tot een half uur spelen per dag voldoende om het gitaarspelen onder de knie te krijgen. Als je een beginnende gitarist/gitariste bent begin je (naast het spelen van akkoorden) met het spelen van eenvoudige melodieën. Je hoeft hiervoor geen noten te leren lezen. Een gemakkelijk notatiesysteem waarbij mede op gehoor wordt gespeeld, zorgt ervoor dat het gitaarspelen boeiend blijft. Met behulp van door mij ingespeelde mp3’s (die je per e-mail thuis ontvangt) leer je spelenderwijs gitaarsolo’s spelen. Daarnaast leer je in een prettige sfeer en onder enthousiaste begeleiding improviseren op je gitaar.

Begeleiden van liedjes

Als je les neemt bij mij leer je naast het spelen van solo’s, hoe je liedjes kunt begeleiden met akkoorden. Akkoorden zijn de harmonieuze begeleiding van een solo en/of zangpartij. Om akkoorden zo snel mogelijk “in de vingers” te krijgen leer je de akkoorden spelen in een praktische volgorde (vingerzettingen die gedeeltelijk overeenkomen). Tijdens de les wordt relatief veel aandacht aan zang geschonken omdat de gitaar een ideaal begeleidingsinstrument is voor zang. De liedjes die gespeeld worden zijn klassiekers uit de Pop-Rock muziek, met een melodielijn die duidelijk in een bepaald akkoordenschema past.

Gitaarles aan 11-jarige Otto

Gitaarles aan de 11-jarige Otto

Gitaren

Een mooie uitspraak over hoe je op een gitaar kunt spelen komt van Santana:

“Play with your heart. Make sure that you feel the music. If you don’t feel the music, they don’t feel the music.”

(*they is het publiek)