Janet Speelman    39 jaar   

Op een gegeven moment had ik wat gitaarspelen betreft zoiets van: nu of nooit! Ben is een rustige en geduldige leraar, bij wie ik niet alleen akkoorden leer, maar ook noten, ritmes, improvisatie, tokkelen en ja, zelfs zingen. Het is geweldig om te ontdekken hoe, door het spelen van bekende nummers, alle onderdelen die ik leer steeds meer op hun "plek" gaan vallen. Hoe mijn vingers soepeler worden en steeds makkelijker de snaren weten te vinden en hoe mijn muzikaal gehoor zich gestaag ontwikkelt. Door het leren improviseren, thuis op de bank te ontdekken dat je ook zelf een melodietje kunt bedenken en spelen is echt geweldig.

Nikki    22   

Ik wil even zeggen dat ik erg veel aan je lessen heb en dat ik ze met plezier volg. In de toekomst wil ik nog beter gitaarspelen. Heel erg bedankt. Vriendelijke groeten, Nikki

Robert   

Ik vind het leuk om gitaar te spelen bij Ben Rots. Mijn twee lievelingsliedjes zijn "Angel" en "Kabouterlied", want met Kabouterlied kan ik meezingen. Het is in het Nederlands. Het liedje Angel vind ik gewoon leuk om te spelen.
Het improviseren is leuk en de liedjes die we improviseren zijn ook leuk. Groeten, Robert

Frank   

Ik vind het heel leuk bij benrotsgitaarles. Vooral dat we veel leuke liedjes leren. En dat we veel akkoorden leren. En dat we meteen akkoorden leren. En dat we veel popliedjes leren. Robert (mijn broertje) en ik spelen vaak samen. En we spelen/improviseren met andere liedjes. Groetjes Frank

Rike Visscher   

Op mijn vijftiende begon ik wat voor mezelf met gitaarspelen. Ik zocht akkoordenschema’s op en leerde op die manier veel akkoorden en daarmee flink wat liedjes spelen. Toch kwam ik op een gegeven moment niet verder, ik had te weinig discipline om eens te gaan oefenen met de barréakkoorden. Ook met de slagritmes kwam ik niet verder. Ik verloor mijn plezier in gitaarspelen omdat er zo weinig ontwikkeling in zat. Daarom besloot ik gitaarles te nemen. De liedjes die ik mee kreeg om te oefenen waren erg leuk en variërend. Door de goede opbouw van akkoorden, van weinig naar meer moeilijke akkoorden in een lied, kreeg ik ook enkele barréakkoorden al snel onder de knie. Daarnaast leerde ik meer slagritmes spelen en door de muziektheorie die ik tussendoor nog mee kreeg kon ik het geleerde beter toepassen. Groeten, Rike Visscher

Melle    8   

Soms heb ik geen zin om naar gitaarles te gaan, maar als ik er eenmaal ben, dan vind ik het altijd leuk omdat ik vaak nieuwe dingen leer. Ik vind akkoorden spelen nu het allerleukste want daarmee kan je ook zelf liedjes bedenken.

Robin   

Hoi Ben, Ik wil je graag heel erg bedanken voor je lessen de afgelopen anderhalf jaar. Ik heb er veel aan gehad en ben verder gevorderd dan ik had kunnen hopen. Na mijn examens kom ik weer bij jou lessen, mocht ik in Groningen gaan studeren. In ieder geval tot ziens, Robin

Hendrik   

Ik ben nu ongeveer driekwart jaar op les. 40 jaar terug speelde ik voor het laatst gitaar en ik ben het helemaal kwijt vandaar dat ik het weer ga proberen. Ben geeft mij goede uitleg hoe je makelijk een accoord kun pakken en ook solo spelen. Hij doet het eerst voor, zodat je beter begrijpt wat de bedoeling is. Ook beginnen we liedjes te spelen wat ik erg mooi vind, maar dat gaat nog niet zo goed; Maar dat moet je thuis goed oefenen en ook de mooie opdrachten die je mee krijgt zul je thuis toch zelf moeten doen. En zo veel mogelijk doen, want dat bevorderd je eigen kunnen. Ben stuurt je via mail een MP3 toe zodat je mee kan spelen van de liedjes die je bij de les hebt gekregen. En ja een les is gauw om dus thuis verder je best doen dan komt het helemaal goed volgens mij. Heb er een goed gevoel bij dat het gaat lukken op deze manier. Ben alvast bedankt. gr Hendrik

Erik    39   

Hoi ik ben Erik. 39 jaar. Ik heb sinds 5 jaar les bij Ben, samen met Gert. We hebben duoles. Dit kan namelijk ook bij Ben. In het begin dacht ik, ”dit wordt niks” maar na een tijdje zie je toch al vorderingen. Dan krijg je er ook aardigheid in. Al ben ik direct geen virtuoos. Maar daar gaat het mij ook niet om. Ben doet het prima en blijft altijd rustig. Dat vind ik prettig. Ik ben in ieder geval zeer tevreden. Ik ga mooi nog een tijdje door met lessen. Groetjes Erik.

Gert   

Het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat ik eindelijk besloot om gitaarlessen te gaan volgen. Maar ja waar dan en bij wie. Na enig speurwerk op de site van Ben beland en contact gezocht. Het is voor mij een goede keuze geweest. De lessen zijn duidelijk en met een goede verdeling van verschillende technieken. Zoals akkoorden spelen, tokkelen en toonladders. Ze vloeien mooi in elkaar over waar ik ook thuis heerlijk verder mee kan oefenen. Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd en speel met veel plezier op mijn gitaar. Na elke les zie ik met veel vreugde uit naar de volgende les. Groetjes Gert